İrmik Helvası

By Unknown - Mayıs 30, 2018









Malzemeler;
250 ml lik su bardağı ölçüsü kullndım


1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
100 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ

dilediğiniz kadar ceviz veya çam fıstığı


Minik bir tencerede süt,şeker ve suyu karıştırın ve kaynamaya bırakın.


Bir tencereye tereyağ,sıvıyağ alın eritin cevizleri çok az yakmayacak şekilde kavurun ve irmiği ekleyin sürekli karıştırarak  yavaş yavaş kavurun.Süt kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ve kenarda bekletin.İrmiğin rengi koyulaştığında, kavrulma kokusunu aldığınızda sıvı karışımı ekleyin ve irmiği sürekli karıştırmaya devam edin.Bu esnada dikkatli olmanız gerekiyor sıvı karışımı eklerken hava kabacıkları çok çıkıyor tencerenin kapağını yarım şekilde örtüp sıvı karşımı öyle ekleyin.İrmiğin sıvı karışımı iyice çekmesi için sürekli karıştırın.İrmik sıvı karışımını güzelce çektiyse tencerenin üzerine havlu kağıt koyup daha sonra tencere kapağını kapatın ve tencereyi bir örtüye sarın ve 30-40 dk dinlenmeye bırakın bu şekilde daha tane tane oluyor.Dinlenen irmik helvanızı karıştırıp  öyle servis edin tane tane olduğunu göreceksiniz.Benim tercihim dondurma ve çok az tahinle yemek:) işte bu kadarcık afiyet olsun.









  • Share:

You Might Also Like

0 yorum