minik dereotlu tuzlu kurabiye

By Unknown - Mayıs 08, 2018




Yağmurlu bir gün...sıcacık mis gibi demlenmiş çayın yanına dereotlu tuzlu kurabiyeler fena olmaz hatta muhteşem olur.Bu kurabiyeleri sanırım 4 sene öncesinde yapıyordum yani uzun zaman yapmamışım tarif araştırırken blogda tuzlu kurabiye olmadığını farkettim ve tekrar bu tarifi yaptım.Yaptığım şeyleri önce ablam tadıyor ve ben meraklı bir şekilde ısrarla beğendin mi? şu nasıl bu nasıl? diye bütün detayları soruyorum :D birazcık benden bıktı sanırım hahaa:) bu kurabiyeyi daha önceden de çok beğenmişti bende çok beğendim şunu belirtmeliyim çok gevrek bir kurabiye yani aşırı gevrek:) gevrekliğinin nedeni içerisinde ki tereyağ, yoğurt ve yumurta akından kaynaklanıyor.



Çok kolay bir tarif yormadan, zorlanmadan hemen yapabilirsiniz sizi uğraştırmaz.Rahatlıkla çok uzun bir süre kavanozlarda saklayabilirsiniz tazeliğini korur.Dereotunu çok seviyorum o kokusu özellikle nefis...poğaçalarda ve kurabiyelere de çok yakışıyor...kokusunu çok sevdiğim şeyler say say bitmez taze nane, reyhan mesala off :) bu konuyu sonra tekrar konuşalım:) 








malzemeler;


125 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
2 yumurta(sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
yarım demet taze dereotu(ince ince doğranmış)
3-5,4 su bardağı un

üzeri için; susam, çörek otu, ay çekirdeği


Öncelikle bir kabın içerisine tereyağı, sıvıyağ,yoğurt,yumurta akları,tuz,şeker,dereotunu ekleyip karıştırdım.Daha sonra unu kabartma tozu ile eleyerek ekledim.Un miktarını yaklaşık olarak yazdım dikkatli ekleyin lütfen sert bir hamur olmamalı.Hamurun kıvamı yumuşak olacak.Hamurdan minik parçalar alıp yuvarladım ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizdim.En son üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve önceden ısıttığım 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.işte bu kadarcık afiyet olsun...:)







  • Share:

You Might Also Like

0 yorum