Frambuaz ,böğürtlen , karadut, vişne...en sevdiğim meyveler bir de kekle buluşurlarsa ahh tamam diyorum:D kalbimden vuruluyorum :) bir dilim yetmez... saydığım meyvelerin içerisinde kiraz hariç diğer meyveleri kekin içerisinde kullandım ama kirazı hayır neden bu zamana kadar denemediğimi bende bilmiyorum biraz araştırdım nasıl yapsam diye bu aralar aklımda deli sorular var???? kirazlı kekin içerisinde neler olsun diye düşünürken buluyorum kendimi? Farklı birşeyler olsun diyorum süt kremalı bir kek olabilir mi acaba? kremayı bir çok kek içerisine ekledim çok güzel bir tat ve doku kazandırıyor.Olsun mu olmasın mı falan filan derken...deneyip sizinle paylaşmak istiyorum.
Bir de aklıma bu kiraz ve vişne içerisindeki yaşayan arkadaşlar geldi haaahaha:) off fenaaa benim fobim var yaa yani içine bakıp görmektense yemiyorum napıyım :)zamanı geçen meyveler aldığımızda karşılaşıyoruz maalesef.Sanırım şimdi kiraz zamanı artık ben takip edemiyorum bu aralar çilek bulamıyorum şaşırabilirsiniz ama o kadar hızlı gelişiyor ki herşey biri bitiyor diğeri geliyor bunların hepsi küresel ısınmadan kaynaklanıyor ne üzücü:( hızlandırılmış yaşıyoruz herşeyi ayak uydurmak çok zor!!!
Bu kek gerçekten çok güzel oldu...aklımdaki kek şöyleydi kekin iç kısmında frambuaz ve böğürtlenin çok ama çook olmasıydı:) ama öyle olmadı yaptık bir hata:D keki yaparken biraz cimri davranmışım:) kek piştikden sonra fark ettim amann olsun kübra dedim bir dilim yetmez puf puf bulut gibi birşey işte...siz bol bol frambuaz ve böğürtlen koyun içerisine.Limon kabuğu da gönlümden muhteşem bir aroma kattı off offf :D
malzemeler;
200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu
2-2,5 su bardağı un
frambuaz ve böğürtlen
Öncelikle kabartma tozu ve unu bir kaba 2 kere eledim ve bir kenara aldım.
Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak 10-15 dk krema kıvamına gelene kadar çırptım.Süt, sıvıyağ, limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyunu ekledim spatula ile altdan üste doğru hafifçe karıştırdım.Unu ekledim ve hafifçe karıştırdım.Benim kullandığım kalıp 20 cm lik kelepçeli bir kalıptı siz borcamda veya istediğiniz herhangi bir kalıpta yapabilirsiniz.Kek harcı çok fazla olduğu için kek kalıbımda küçük olduğu için boşluk bıraktım ve birkaç küçük muffin kalıplarına harçtan paylaştırıp ayrı pişirdim.Siz kendi kalıbınıza göre ayarlayabilirsiniz.Kelepçeli kalıp kullanacaksanız zemine yağlı kağıt koyabilirsiniz, sadece kenarları yağlayıp hafifçe unlamalısınız. Kek harcından kalıba bir miktar koydum daha sonra frambuaz, böğürtlen yerleştirdim ve tekrar harçtan koydum yine frambuaz ve böğürtlen yerleştirdim en son kek harcından koydum yani en üst katta meyveler olmayacak.Muffin kalıplarıma da kek harcından koyup meyveler yerleştirdim.Önceden ısıttığım 170 derecede 40 -45 dk pişirdim.Fırından fırına farklılık olabilir siz fırınınızı daha iyi bilirsiniz bunu göz önünde bulundurun.İşte bu kadarcık... üzerine biraz pudra şekeri.... Afiyet olsun.
0 yorum