Çilekli ve çikolatalı kurabiyeler(EFSANE İKİLİ!!)

By Unknown - Mayıs 07, 2018




çilekli ve çikolatalı kurabiye...

Aslında onun ismi  gönlü bol çikolatalı kurabiye:)ben buldum nasıl ama :) neden diye soracak olursanız içerisinde çikolata var üzerinde de...yani çikolata sevenler bu tarife bayılacaklar bence... çilek ve çikolata efsane ikili!!! evinize baharın güzel enerjisini getirsin...


Tereyağı, esmer şeker, çikolata ve çilek...içinde çilek olan gün daha tatlıdır bu net :)


Bu tarifi ilk defa denemenin tatlı heyecanı vardı ortaya nasıl birşey çıkacağını bilmiyordum.Çileklerin nasıl bir kıvam alıcağını çok merak ettim.Kurabiyeleri fırından çıkardığımdaki mutluluğu anlatamam çok leziz bir kurabiye oldu gerçekten inanamadım...

Evi saran mis kokusuna ne demeli...Dışı kıtır içi yumuşacık her ısırıkta çilek aromasının gelmesi daha ne olsun...yanına bir badak süt şart batıra batıra yemeli:) kurabiye yapmak çok keyifli birde böyle süslü olursa  yerken mutlu olmamak mümkün değil:)küçük bir  detay var fırında pişme süresi...fırında fazla kalmaması gerek pişmemiş zannetmeyin fırından çıktıkdan sonra kendi sıcaklığıyla pişmeye devam ediyorlar ve  sert bir kıvam alıyorlar merak etmeyin...Ben bir iki dk sanırım fazla pişirdim siz dikkat edin...





malzemeler;
200 ml lik su bardağı ölçüsü 


125 gr tereyağı( oda sıcaklığında)
yarım su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1,5 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
100 gr sütlü ve bitter karışık çikolata
7,8 adet çilek

üzeri için;
istediğiniz kadar karışık çiklata ben beyaz ve sütlü  çikolata kullandım

 ilk olarak çikolataları küçük küçük kıydım fotoğrafdaki gibi...çilekleride küp küp kestim.

tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırptım.Daha sonra yumurtayı ekledim.Un , kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek spatula ile iyice karıştırdım.çikolataları ve çilekleri karışıma ekledim ve karıştırdım.Hamur ele yapışan bir kıvamda olacak sakın ekstra un eklemeyin.Hamuru 20 dk buzdolabında beklettim.Hamurdan kaşık ya da elinizle alıp hızlı bir şekilde yuvarlayarak yağlı kağıt serili  tepsiye geniş aralıklarla dizdim.Üzerlerine elinizle sakın bastırmayın. Hamur dolaptayken 180 derecede ısıttığım fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirdim.Çıktığında kurabiyeler yumuşak olacak pişmemiş zannetmeyin fazla pişirirsek kururlar.Kurabiyeler sıcakken sütlü ve beyaz çikolata kareleri kurabiyenin üzerine batırın çikolatalar eriyor ve muhteşem oluyoooorrrr :D

NOT:Kurabiyeler daha sonra yumuşuyor maalesef ama bu sorun değil çünkü ben  kurabiyeleri fırına 150 derecede 10 dk kadar tekrar bekletiyorum ve tekrar ilk pişirdiğim gibi gevrek bir hal alıyor siz de böyle yapabilirsiniz.







  • Share:

You Might Also Like

0 yorum