San Sebastian Cheesecake

By Unknown - Mayıs 19, 2018








Herkese merhaba...


İşteeee karşınızdaaa İspanyolların ünlü peynir keki San sebastian cheesecake !!!! İspanya'nın Bask bölgesine ait bir lezzet...İnanılmaz hafif,yumuşacık ve oldukça pratik.

İlk yaptığımda güzel olacağını hissetmiştim fakat bu kadar lezzetli olacağını hiç düşünmemiştim beni yanılttı :) özellikle minik yeğenlerden tam not aldı diyebilirim.


Cheesecake çok sık yaparım ailede herkes çok seviyor ama sanırım benim en en favori tarifim bu oldu.


San Sebastian Cheesecake'i yemek için 1 gece dinlendirmenize gerek yok yarım saat dinlendirmeniz yeterli.Ben sıcak sıcak yemeyi seviyorum...En önemli özelliği, dış katmanının çok kızarması  gerekli yani hafif yanık bir tat olmalı.Dışını Creme Brulee ya da fırın sütlaç tadına benzetebiliriz.Denemeyen kalmasın...







Malzemeler;
200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım

400 gram  pınar labne peyniri(oda sıcaklığında ve suyu süzülmüş)
200 gram  pınar beyaz peynir(oda sıcaklığında)
1 paket krema(oda sıcaklığında)
4 adet yumurta
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un



Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanını yağlayıp üzerine yağlı kağıdı buruşturarak yerleştidim.Yağlı kağıdın fazlalıkları dışırı sarkacak şekilde olmalı.Yağlı kağıdın üzerini  tekrar sıvıyağ ile yağladım.Fırını 200 derecede alt üst ayarda ısıttım.

Daha sonra geniş bir kabın içerisine fazla olan suyunu havlu kağıt ile aldığım pınar labne peyniri ve pınar beyaz peyniri aldım ve mikserle 2-3 dk çırptım.Şekeri ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırptım.Yumurtaları teker teker ilave ederek mikserle çırpmaya devam ettim.Daha sonra kremayı ekleyerek 4 dk kadar çırptım.En son unu ekleyerek topaklanmaması için tekrar çırptım ve karışımı kalıba döktüm.

Önceden ısıttığım 200 derecede 40_50 dk kadar üzeri iyice kızarana kadar pişirdim.Fırından fırına farklılık gösterebilir.Fırından çıkardığınızda ortası sallanıyorsa ve üzeri güzelce kızardıysa pişmiş demektir.Afiyet olsun...







  • Share:

You Might Also Like

0 yorum