Sonbahar keki...
Bu aralar instagamda pek yokum :) ohh kafa dinliyorum :D ama yine zamanımın çoğunu mutfakta geçiriyorum... denemeler yapıyorum.Fotoğraf çekimleri ile uğraşıyorum ,düşünüyorum falan filan...
Bu nefis kek ile yarışmaya katılmıştım...tarifi yayınlamayı unutmuşum...ancak paylaşabildim...
İçi dopdolu,nefis ve buram buram sonbahar kokan bir kek...Kitap ve kahvenin yanına çok yakışır bence...:)İçerisinde neler var neler...her ısırıkta bin ton tat geliyor:) Son vuruş olarak tabiki yine tarçın...ennn enn sevdiğimm...Çok besleyici ve çok lezzetli oldu.Bu keki tekrar kuru meyveler kullanarak yapmak istiyorum...yaptığımda sizlerle de paylaşırım.
Mutlu olmak için gereken malzemeler;:D
kahve ya da çay veeeee buuu enfes sonbahar keki...
işte bu kadar basit:)
Umarım denersiniz ve beğenirsiniz...bana fotoğaflarını atın bende mutlu oluyum:)
NOT:Kek için kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.Ben malzemeleri 1 ya da 2 saat öncesinde tezgaha alıp bekletiyorum...çünkü kekimizin kabarması için bu nokta önemli unutmayın:)
Malzemeler;
200 ml su bardağı ölçüsü
4 yumurta
1 su bardağı şeker 220 gr (1 parmak eksik)
100 gr tereyağ(eritilmiş)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 ml krema
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
200 gr un
meyveler;
2-3 tane taze incir kullandım( kuru incirde olabilir)
1 tane armut
1 tane elma
2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
ve üzeri için dilimlenmiş mandalina
Öncelikle armut,elma ve incirleri küp küp doğradım bir kaseye aldım...daha sonra bir kabın içerisine unu kabartma tozu ile 2-3 kere birlikte eledim kenarda beklettim.
20 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirdim...kenar kısımlarını hafifçe yağladım ve un serpiştirdim...kek kalıbını ters çevirdim hafifçe tezgaha vurdum...bütün unlardan kurtuldum:)
Başlıyoruz:)
Bir kabın içerisinde yumurta,şeker,vanilya ve bir tutam tuz ile birlikte mikserle 10-15 dk beyaz krema kıvamına gelene kadar çırptım...bir sonraki adımda spatula ya da tahta kaşık ile devam ediyoruz...İçerisine sıvıyağ,eritilmiş tereyağ,krema,süt ekleyip spatula ile karıştırdım...
175 derecede alt-üst ayarda fırını ısıttım...
Tarçın ve meyveleri ekledim hafifçe alttan üste doğru karıştırdım...en son unu ekledim ve topak kalmayacak şekilde tekrar alttan üste doğru karıştırdım.
Kek harcını kalıba döktüm...üzerine dilimlediğim mandalinayı yerleştirdim...kalıbınızın büyüklüğüne göre mandalinayı artırıp yan yana dizebilirsiniz...gerçekten mandalina çok lezzetli oluyor denemelisiniz.
Fırında 35-40 dk kadar pişirdim...siz kendi fırınınızı daha iyi bilirsiniz:) kesinlikle 25 dakikadan önce fırının kapağını açmamalısınız.
Kekin içerisinde kullandığım süt kreması ve tereyağ keke hem lezzet hem de yumuşaklık sağladı.Birçok kek içerisinde süt kreması ya da buttermilk kullanıyorum.Bence denemelisiniz.
Afiyet olsun:)
1 paket vanilya
200 gr un
meyveler;
2-3 tane taze incir kullandım( kuru incirde olabilir)
1 tane armut
1 tane elma
2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
ve üzeri için dilimlenmiş mandalina
Öncelikle armut,elma ve incirleri küp küp doğradım bir kaseye aldım...daha sonra bir kabın içerisine unu kabartma tozu ile 2-3 kere birlikte eledim kenarda beklettim.
20 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirdim...kenar kısımlarını hafifçe yağladım ve un serpiştirdim...kek kalıbını ters çevirdim hafifçe tezgaha vurdum...bütün unlardan kurtuldum:)
Başlıyoruz:)
Bir kabın içerisinde yumurta,şeker,vanilya ve bir tutam tuz ile birlikte mikserle 10-15 dk beyaz krema kıvamına gelene kadar çırptım...bir sonraki adımda spatula ya da tahta kaşık ile devam ediyoruz...İçerisine sıvıyağ,eritilmiş tereyağ,krema,süt ekleyip spatula ile karıştırdım...
175 derecede alt-üst ayarda fırını ısıttım...
Tarçın ve meyveleri ekledim hafifçe alttan üste doğru karıştırdım...en son unu ekledim ve topak kalmayacak şekilde tekrar alttan üste doğru karıştırdım.
Kek harcını kalıba döktüm...üzerine dilimlediğim mandalinayı yerleştirdim...kalıbınızın büyüklüğüne göre mandalinayı artırıp yan yana dizebilirsiniz...gerçekten mandalina çok lezzetli oluyor denemelisiniz.
Fırında 35-40 dk kadar pişirdim...siz kendi fırınınızı daha iyi bilirsiniz:) kesinlikle 25 dakikadan önce fırının kapağını açmamalısınız.
Kekin içerisinde kullandığım süt kreması ve tereyağ keke hem lezzet hem de yumuşaklık sağladı.Birçok kek içerisinde süt kreması ya da buttermilk kullanıyorum.Bence denemelisiniz.
Afiyet olsun:)
0 yorum