FISTIK EZMESİ (YAPMASI ÇOOOK KOLAY:)

By Unknown - Ekim 09, 2018








Fıstık ezmesi...Herşeyin ev yapımı güzel...Sürekli fıstık ezmesi ve çikolatalı fındık kreması yapmak istedim ama bir türlü yapamadım.Evde fıstık,fındık olduğu halde erteleyip durdum ama sonunda fıstık ezmesini yapabildim çok mutluyum:)umarım çikolatalı fındık kremasını da yapıp paylaşabilirim...Bence dışarıdan almayın inanılmaz lezzetli ve çok kolay...



Bir kere yaptıktan sonra dolabınızda eksik etmeyeceğiniz, kahvaltıda kaşık kaşık yiyebileceğiniz  kurabiyelerde kullanabileceğiniz bir tarif...Ben  bu fıstık ezmesiyle kurabiye yaptımm süper oldu evdekilerden de onay aldı...


Fıstıkları tavada hafif kızarana kadar kavurabilirsiniz.Böylece daha koyu renkli fıstık ezmesi elde edersiniz.Ben fıstıkları kavurma işlemi yapmadım.Tercih sizin iki şekilde de yapılabiliyor...Kavurma işleminin nedeni; fıstıkların yağının daha çok çıkmasını sağlamak bu şekilde daha kolay kıvam alabilsin...






Tarif  www.fooduristik.com sayfasından uyarlanmıştır...


Malzemeler;

400 gr yer fıstığı(fıstıkların kabuklarından ayırıp, bir tavada hafifçe kızarana kadar kavurabilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağı(fındık yağı da kullanabilirsiniz)   
2 yemek kaşığı bal(ben kurabiye içerisinde kullandığım için bal oranını azalttım,siz yarım su bardağı kullanabilirsiniz)



Fıstıkları  mutfak robotuna aldım ve kısa aralıklarla çalıştırdım...daha sonra sıvıyağ , bal ve bir tutam tuz ekledim tekrar çalıştırdım.Homojen bir kıvama geldiğinde tamamdır.Aslında  fıstık ezmesini ne kıvamda istediğinize karar vermeniz gerekli...ekmek üstüne sürmek mi kurabiye içerisinde kullanmak mı? Kısaca kıvamı siz nasıl seviyorsanız öyle...kesin bir kuralı yok :) 


Bal miktarını söylediğim gibi ben 2 yemek kaşığı kullandım.Artırıp azaltabilirsiniz...Evde yaptığımız fıstık ezmesi hazır aldığımız fıstık ezmelerinden pürüzlü olabilir...fıstık ezmesini kavanozda buzdolabında 11-12 gün kadar lezzetli bir şekilde kendini koruyabilir.









  • Share:

You Might Also Like

0 yorum