Fırından yeni çıkmış pizza kokusu...
AHH Bu italyanlar yok mu:)
Hazırlayın malzemeleri pizza yapıyoruz!!!! :) hem de en güzelinden...
Pizzalar ikiye ayrılır.Evde yapılan pizzalar ve dışarıda yenilen pizzalar...Ben dışarıda pizza yemiyorum desem belki inanmayabilirsiniz ama bu bir gerçek!!! Evde yapılınca daha bir güzel oluyor herşey...Çünkü insan hamura dokunmalı,hissetmeli...Birçok şeyi hazır almak yerine kendimiz evde en güzel ve lezzetlisinden yapabiliriz ben böyle düşünüyorum.
Malzemeler tamamen zevkinize kalmış, ben 2 çeşit yaptım.Taze naneli,peynirli ve mantarlı domatesli...Siz de istediğiniz malzemelerle deneyebilirsiniz ama benim yaptığım pizzalarda çok nefis oldu...Sıcak sıcak yemek ise mutluluk verici ohh miss misss...
Ben pizzayı ince seviyorum böyle çıtır çıtır olmalı ve üzerinde bol malzemos...siz nasıl seviyorsanız öyle yapabilirsiniz.
Başlıyoruz hazır mısınız?:D
Taze naneli ve peynirli...
Malzemeler;
1 su barağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
1,5 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
Pizza sosu için;
1 veya 2 domates püresi(ben domates konservesi kullandım)
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kağığı fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
çok az acı pulbiber(eklemeyebilirsiniz)
Üzeri için;
Taze nane ve istediğiniz bir peynir (mozzarella peyniri,kaşar peyniri,rokfor peyniri,parmesan peyniri)
Bir kabın içerisine ılık süt,ılık su,şeker ve mayayı aldım ve karıştırdım.5 dakika beklettim.Daha sonra sıvıyağ ,yumurta ve tuzu ekledim tekrar karıştırdım.En son unu eleyerek azar azar ekledim ve yoğurmaya başladım.Un yeterli olmazsa ekleyebilirsiniz ama lütfen dikkatli ekleyin hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalı.Ben hamuru tezgahta 10-15 dk kadar yoğuruyorum böylece hamur esnek bir hale geliyor ve daha pürüzsüz oluyor. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalandırdım.
Hamurdan yapmak istediğiniz büyüklükte bezeler alın.Ben büyük bir şekilde yapmak istedim.Siz minik minik de yapabilirsiniz.Fotoğraflardaki gibi hamuru merdane ile incecik açtım.Yağlı kağıt serili tepsiye hafifçe irmik veya galeta unu serpiştirin.Bunu neden yapıyoruz hamurun üzerine malzeme koyduğumuzda ağırlaşıcağı için pizzayı daha rahat kaydırabilmemiz,pizza sosunun pizzayı yumuşatmaması ve hamura bir çıtırtı vermesi için bu nokta önemli.Pizza taşı kullanacaksanız irmiği taşın üzerine serpiştirin.
Fırını 200 dereceye ayarladım.
Bir kasenin içerisine sarımsakları rendeledim ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırdım. Açtığım hamurun üzerine hafifçe sosu sürdüm.Taze nane yaprakları ve peynirleri serpiştirdim.
Fırında pizzanın üzeri kızarana kadar pişirdim.Yaklaşık 10-15 dakika.Benim kullandığım peynirler erimedi çünkü sert bir peynir kullandım:) siz peynir seçiminizde özgürsünüz dilediğinizi kullanabilirsiniz.
Mantarlı domatesli pizza...
Malzemeler;
Domates,mantar,kırmızı biber,yeşil biber,kaşar peyniri veya mozzarella peyniri,mısır,taze nane,taze fesleğen...İstediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz tercih size kalmış...
Hamuru hafif galeta unu veya irmik serpiştirdiğim yağlı kağıt üzerinde fotoğraftaki gibi merdane ile açtım tekrar aynı işlemi yaptım hamura sos sürüp rendelediğim peyniri sepiştirdim ve üzerine mantar,cherry domates,biberler,nane yapraklarını yerleştirdim en son üzerine tekrar peynir serpiştirdim.Ben mısır eklemeyi unutmuşum:) siz unutmayın :)
0 yorum