Baharatlı Tuzlu Çubuklar
By Unknown - Ağustos 08, 2018
Baharatlı tuzlu çubuklar...
Bir önceki hafta o kadar çok kurabiye yaptım ki evde kurabiye canavarları yaşıyor:) Biri annem diğeri ablam :D ablam işyerine kurabiye götürüyor, annemde çok seviyor ee durum böyle olunca bana da mutfağa girip kurabiye yapmak kalıyor...benden beklentiler yüksek:) Ablam kurabiyeyi neden çok yapmıyorsun diye hergün şikayet ediyor:D artık mutfakta yaşamaya başlıycam hiç çıkmıyorum desem :)
Bu tuzlu kurabiyeyi 2.kez denedim ve tarifte birkaç değişiklik yaptım.İlk yaptığımda tarifin içerisinde soğuk su ve sirke vardı.Çubukları fırından çıkardığımda inanılmaz gevrekti çok beğenmiştim fakat kurabiyelerin gevrekliği ertesi gün gitmişti.Bu yüzden bende içerisine soğuk su eklememeye karar verdim sadece sirke ekledim.Birde çok tuzlu olmuşlardı nedeni ise ben baharatlı karışıma ekstra tuz katınca...:)): maalesef:)
Hem lezzetli hem de yapması çok keyifli.Ağızda dağılan bir kurabiye oldular.Evdekiler de çok beğendiler...İçerisine peynir eklesem mi eklemesem mi diye düşündüm en sonunda eklemedim.Sanırım tekrar yaptığımda peynirli olarak deniyceğim. Ben yarısını baharatlı yarısınıda sadece susamlı olarak yaptım sizler istediğiniz gibi yapabilirsiniz...
Malzemeler;
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabatma tozu
aldığı kadar un
Baharatlı karışım için;
zeytinyağ,karabiber,kekik,kuru fesleğen,pul biber ve çokk az tuz
Hem lezzetli hem de yapması çok keyifli.Ağızda dağılan bir kurabiye oldular.Evdekiler de çok beğendiler...İçerisine peynir eklesem mi eklemesem mi diye düşündüm en sonunda eklemedim.Sanırım tekrar yaptığımda peynirli olarak deniyceğim. Ben yarısını baharatlı yarısınıda sadece susamlı olarak yaptım sizler istediğiniz gibi yapabilirsiniz...
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabatma tozu
aldığı kadar un
Baharatlı karışım için;
zeytinyağ,karabiber,kekik,kuru fesleğen,pul biber ve çokk az tuz
Bir kabın içerisine tereyağ,sıvıyağ,sirke,yumurta akı,tuz,şekeri alıp karıştırdım.Daha sonra unu kabartma tozu ile birlikte eledim.Unu lütfen azar azar ekleyin.Hamur çok yumuşak olmamalı,ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor.Hamuru 15 dakika dolapta dinlendirdim.Bu arada fırını 175 dereceye ayarladım.Hamurdan bezeler alıp yarım cm kalınlığında açtım ve şeritler kestim.Yağlı kağıt serdiğim tepsiye aralıklı olacak şekilde yerleştirdim.Çubukları çok uzun yapmamayı tercih ettim nedeni piştikten sonra kırılabiliyorlar.Baharatlı karışımı göz kararı küçük bir kasede karıştırdım ve çubukların üzerlerine sürdüm çubukların diğer yarısınıda yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdim.Fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim,çaylarınız olana kadar hazır :) Afiyet olsun.
..
0 yorum