Kurabiye tart...
Kurabiye tart tarifini haftalar öncesinden yapmıştım.Tarifler içerisinde öncelikli olarak yayınlanmayı bekleyenler arasındaydı veeee iştee karşınızdaa:) Kurabiye tart tarifi enn sevidiğim fotoğraflarım arasında 3.sırada:D hani bir klişe vardırya bütün eserlerim benim bebeğim gibi diye haaha:) aynen çektiğim bütün fotoğraflarımı çok seviyorum,bu fotoğrafları çekerken de çok keyif aldım.Aklımda tart yapma fikri vardı araştırırken Hatibon bloğunda büyük bir şekilde yapmıştı ve kafamda şimşekler çaktı:) bende minik minik neden olmasın dedim ve hemen yazdım çizdim malzemeleri ayarladım derken ortaya böyle güzel ve lezzetli birşey çıktı.Tart yapmaya üşeniyorsanız hemen bir kurabiye hamuru hazırlamanız üzerine en pratiğinden bir pastacı kreması yapmanız yeterli...
Kurabiye hamuru o kadar kıyır kıyır oldu ki nefisti... üzerinde ki krema benim birçok tarifte uyguladığım pastacı kreması veee en son üzerlerine çilek,frambuaz ve böğürtlen kullandım.Taban kısımlarını üzerlerine krema koymadan 3-4 gün kapalı bir kutuda bekletebilirsiniz gevrekliği hemen gitmiyor.Kremayı servis ederken kurabiyenin üzerine sıkma torbası ile şekiller yapabilir ya da bir kaşık yardmıyla koyabilirsiniz.En keyifli olan tarafı ise süslemek...Siz dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz özgürsünüz.Ben çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz...:)
Malzemeler;
125 gr tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 fiske tuz
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un(azaltıp-artırabilirsiniz)
Pastacı kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
yarım paket krem şanti
Öncelikle kremanın daha güzel bir kıvam alması için ilk olarak kremayı yaptım.
Bir sos tenceresinin içerisine kremşanti,tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri koydum ve çırpma teli ile hızlıca karıştırıp ocağa aldım.Kıvam alana kadar Sürekli karıştırdım, kaynayıp göz göz olduğunda tamamdır.En son içerisine tereyağ,vanilya ve yarım paket kremşantiyi ekleyip karıştırdım.Kremayı cam bir kasenin içerisine aldım üzerini streçle kapladım kenera aldım, ılıdıktan sonra da buzdolabında 20-25 dk soğuması için beklettim.
Bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağ,pudra şekeri,sıvıyağ,tuz,vanilyayı aldım karıştırmaya başladım daha sonra unu azar azar eleyerek karışıma ekledim ve yoğurmaya başladım.Unu lütfen dikkatli bir şekilde ekleyin fazla olmamalı hamur yumuşak ele yapışmayan,pürüzsüz bir kıvamda olacak.Hamur ile çok fazla çalışmayın tereyağ fazla erimemeli.Hamuru streçe sarıp 20 dk buzdolabında dinlendirdim.Daha sonra Tezgaha yağlı kağıt serip hamuru açtım ve kurabiye kalıpları ya da bir bardak yardımı ile yuvarlak şekiller kestim.İsterseniz büyük bir şekilde yapabilirsiniz...Bu arada fırını 180 dereceye ayarladım. Pişerken kabarmaması için yuvarlak şekillerin heryerini çatalın ucuyla deldim.10-15 dk kadar pişirdim.
veee finallll:)
Kurabiyelerin üzerine önceden hazırladığım kremayı sıkma torbası ile şekiller yaptım ve meyveler yerleştirdim...İşte bu kadarcık :)












0 yorum