Ağustos...
İncir mevsimindeysek limonlu puf puf incirli bir kek yapmazsam olmazdı:) Pamuk gibi oldu bulut gibi birşey işte...
Kek harcını hazırlarken hissetmiştim incirli kekin bu kadar güzel olacağını vee olduda:)
Basit malzemelerle,çok fazla püf noktası olmayan, yorulmadan yapabilceğiniz harika bir kek oldu.İncirleri hem kekin içerisine hem de üzerine yerleştirdim.Benim kek tahmin ettiğimden fazla kabardığı için incirleri kabarırken içine aldı :) ama sorun değil bence her haliyle kabulüm :)
Taze meyvelerle hazırlanan keklerde ki nemli doku bu kekde de var.Yazın son demlerinde inciler raftan kalklmadan bu enfes keki denemelisiniz...Yanına gereken mis gibi bir çay:) umarım beğenirsiniz...
Malzemeler;
4 yumurta
250 gr şeker
200 ml su bardağı sıvıyağ
200ml su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
yarım limon suyu
200 gr un
5-6 adet taze incir
Öncelikle bir kasede un ve kabartma tozunu 2-3 kere birlikte ekledim.
Kelepçeli kabın taban kısmına yağlı kağıt yerleştirdim ve kanar kısımlarını yağlayıp hafifçe un serpiştirip ters çevirerek birkaç defa vurdum fazla unlardan kurtulmuş oldum.
Fırını 180 dereceye ayarladım.
Bir kasede yumurta,vanilya,şeker ve limon kabuklarını 10-15 dakika beyaz krema kıvamına gelene kadar mikserle çırptım.Daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ekledim spatula ile hafifçe alttan üste doğru karıştırdım.En son limon suyu ve unu ekledim tekrar hafifçe karıştırdım.Kek hacının bir kısmını kalıba döktüm ve dilimlediğim incirleri yan yana olacak şekilde dizdim.Kalan harcın hepsini kalıba döktüm ve üzerlerine dilimlediğim incirleri yerleştirdim. Fırında 40 dk pişirdim.İlk 20-25 dk fırının kapağını kesinlikle açmayın.Ben en üstüne incirleri aralıklı olarak yerleştirdim siz daha fazla inciri dilimleyip dizebilirsiniz. Ilık ılık yemenizi öneriyorum.Afiyet olsun:)
0 yorum