Vişne Soslu Cheesecake

By Unknown - Temmuz 03, 2018



















Cheesecake sever misiniz??  Bizim evde cheesecake  sevmeyen yoktur vişneli,limonlu vs. farketmez:) Birçok cheesecake denemelerim oldu ama yaptığım denemelerde hiç bir sorun yaşamadım şükür!! :)  yapmak istediğim balkabaklı ve çikolatalı cheesecake var onlarıda yaparsam sizlerle paylaşırım...



Yapmak istediğim tarifleri önce belirliyorum daha sonra birçok araştırma yapıyorum ve  notlar alarak tarife en son şeklini  kendim veriyorum yani doğaçlama oluyor bazıları... bazen yazıyorum siliyorum tekrar yazıyorum yani bir tarifi olduğu gibi yapmak istemiyorum kendimden bir şeyler katmam gerek işin zor tarafı bu belki ama ben severek yapıyorum mutfak bir tutku değil mi? :) 


Cheesecake tarifleri genelde birbirine benziyor tabiki farklı yapılan cheesecakeler de var ama  yaptığım vişne soslu cheesecake tarifi  sanırım klasiklerden...



Cheesecake yapmadan önce kullandığımız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.








tabanı için gerekenler;

2 paket burçak bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ




Taban kısmı için bisküvileri rondoda çektim daha sonra bir kaseye aldım erittiğim tereyağını ekleyerek karıştırdım.20 cm'lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serdim.Kalıbın etrafını hafifçe yağladım ve bisküvili karışımı,çemberin kenarlarına eşit bir şekilde elimle bastırarak döşedim.Çemberin kenarlarını aliminyum folyo ile 2 kat üst üste kapladım ve dolaba kaldırdım.









Cheesecake Karışımı;

300 gr labne peynir
200 gr pınar beyaz peynir
3 adet yumurta
1 paket krema
1,5 su bardağı şeker
1 adet vanilya
4 yemek kaşığı un 





Labne peyniri sulu olduğu için fazla olan suyunu süzmemiz gerekiyor.Bir kasenin içerisine tülbent veya kağıt ve havluyu yerleştirdim labne peyniri havlunun içerisine aldım ve tekrar üzerine  kağıt havlu yerleştirdim hafifçe bastırdım.Böylece labne peynirin suyu süzülmüş oldu.Beyaz peynir için aynı işlemi yapmadım çünkü beyaz peynir sulu olmuyor.


Fırını 180 dereceye ayarladım.Fırının taban kısmına ısıya dayanıklı su dolu bir kase koydum ben kaynar su koymayı tercih ediyorum.Fırından fırına farklılık gösterdiği için sanırım soğuk su koyduğumda cheesecakelerim çatlayabiliyor.Daha önce denediğim için biliyorum:)



Derin bir kabın içerisine  labne peyniri ve beyaz peyniri  ve kremayı mikserle çırptım.Şekeri ekledim ve çırpmaya devam ettim.

yumurtaları teker teker ekledim yaklaşık 5 dk çırpmaya devam ettim mikserin en düşük ayarında.

Un ve vanilyayı ekledim karıştırdım. Cheesecake karışımını kalıba döktüm.Kalıbı tezgaha vurdum içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağladım.


Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz.

Fırında ilk 10 dk 180 derecede,10 dk sonra fırının derecesini 160 dereceye düşürdüm.1 saat sonra fırını açtığımızda cheesecake'in orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.


Vişneli sosu cheesecake pişerken hazırlayabilirsiniz...






Vişneli sos için ;

300 gr çekirdekleri çıkartılmış vişne
yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı limon


Vişne ve şekeri bir sos tenceresine aldım  şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirdim.Nişastayı yarım çay bardağı su içerisinde erittim ve sosa ekledim karıştırdım.Limonu ekledim 3-4 dk kadar pişirdim koyulaştığında ocaktan aldım.

Dilerseniz vişneli sosu servis ederken üstüne dökün veya cheesecake fırından çıktıkdan yarım saat sonra cheesecake'in  üzerine döküp kelepçeli kalıptan çıkarmadan dolapta 1 gece dinlendirin.Tercihi size bırakıyorum:)afiyet olsun:)







  • Share:

You Might Also Like

0 yorum