GLAZE VİŞNE VE PUDİNG

By Unknown - Temmuz 18, 2018














Herkese merhaba...


Puding sever misiniz?? Yeğenlerim bayılıyor :) vişneli pudigin tadına baktıklar ve çok beğendiler nasıl olmuş? şeker oranı iyi mi ?lezzetli mi ? bütün bu soruları ve daha da fazlasını soruyorum her yaptığım tariflerde :) artık bıkmış durumdalar :D 


Mevsim yaz olunca meyveli, hafif tatlar tercih ediyorum...Bu aralar vişneli tariflere takmış durumdayım:) çok seviyorum vişneyi birçok şeyde kullanıyorum...




Yapmak istediğim tariflerin olduğu ve birçok notlar aldığım  defterim var.Denemek istediğim tarifleri sıraladım.Vişneli pudingde onlardan biriydi.Ben çok beğendim, asla baymayan ferah bir lezzet... Glazeyi taze taze vişnelerle yapınca enfes oldu... Hazır pudingleri almayalı çok seneler oldu.Evde kendimiz en güzelinden  farklı farklı pudingler yapabiliriz...Sosu dökme anında annemden yardım aldım:) annem sosu döktü ben fotoğraf çektim...:)







Malzemeler;


4 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ


Glaze Vişne;


300 gr vişne 

4 yemek kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ



Bir tencereye süt,un,nişasta,şekeri aldım ve bir çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde karıştırdım.Daha sonra ocağa aldım ve sürekli karıştırdım kıvam aldığında göz göz olduğunda ocaktan aldım.En son içerisine tereyağ, vanilyayı ekledim karıştırdım ve kuplara doldurdum.




Not:Ben pudingi bir gün öncesinden yapıp dolapta beklettim glaze vişneyi ise ertesi gün yaptım.Siz 2-3 saat önceden pugingi yapıp servis ederken vişneli sosu ekleyip öyle servis edebilirsiniz.



Glaze vişne sosu için vişnelerin çekirdeklerini çıkarttım bir sos tenceresine aldım üzerine şekeri tereyağı,nişastayı ekledim.Hafif kaynamaya başlayıp kıvam aldığında olmuş demektir.








  • Share:

You Might Also Like

0 yorum