CEVİZLİ BROWNİE

By Unknown - Temmuz 13, 2018

















Cevizli Brownie...Brownie yapmayı daha ne kadar erteleyebilirdim ki :) en sonunda yaptım vee çoğunu hunharca ben yedimm:) Brownie yapmak için bazı önemli noktalara uymak gerekiyor.Kullandığınız tereyağ ve çikolatanın kaliteli olması...Kullanılan kalıbın boyutuna göre brownie ölçüsünün yapılması gibi gibi...




Brownieyi herkes faklı kıvamda sever...kimisi ıslak nemli kimisi kek kıvamında...Herkesin damak zevkine göre çeşit çeşit brownieler yapılır.Ben çok kuru sevmiyorum sanırım nemli ve ıslak olmalı...Bu tarif ilk denediğim brownie  değil daha önce birçok tarif denedim ama tam anlamıyla istediğim gibi  olmadı ve vazgeçmedim yapmaya devam...:)Aklımdaki brownie vişneli de olsa birden cevizli yapmaya karar verdim. Herşey hızlıca gelişti yaptım ,pişirdim ve afiyetle yedim.:D

Bütün brownie tariflerinde şeker bir su bardağı ya da daha fazla kullanılıyor tabiki orjinali bu ama ben şekeri yarım su bardağına düşürdüm benim tercihim bunu belirtmek istedim...:)


Brownie normal kek gibi olmuyor fırında pişme süresi farklı çok kısa bir süre içerisinde pişiyor ve içerisinde kabartma tozu kullanılmıyor.Un miktarı ise normal keklere göre daha az.En son olarak brownieyi fırından çıkardıktan sonra hemen kesmeyin soğuması için bekleyin çünkü brownie fırından çıktıkdan sonra pişmeye devam edicektir.










Malzemeler;

200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım

20x20 lik kare kalıp kullandım


3 adet yumuta

125 gr tereyağ
yarım su bardağı şeker
160 gr çikolata( yarı yarıya bitter ve sütlü kullandım)
1 tutam tuz
yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
ceviz











Öncelikle Brownie kalıbına yağlı kağıdın kenar kısımları kalıbın dışında kalacak şekilde yerleştirdim.


Çok az su dolu minik bir tencerenin üzerine bir kase yerleştirdim kesinlikle kasenin suya değmemesi gerekiyor.Çikolata ve tereyağı kasenin içerisine aldım ve karıştırarak erittim ve edikiten sonra kenara aldım.


Fırını 180 dereceye ayarladım



Başka bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri aldım mikserle 5 dk kadar çırptım vanilyayı ekledim.Çikolatalı karışımı ekledim karıştırdım.Yavaş yavaş unu ve kakaoyu birlikte  eledim pürüzsüz olacak şekilde karıştırdım. Brownie karışımını kalıba döktüm ve köşe kısımlarını spatula ile düzeltim. Üzerine cevizleri serpiştirdim siz fındıkda ekleyebilirsiniz fark etmez her ikiside güzel olur...




Fırında 15-20 dk kadar pişirdim.İlk yaptığım browniler de pişme sürelerinde sorunlar yaşadığım bir geçek fakat insan yaptıkça doğru olanı zamanla yapmaya başlıyor. Browninin kenar kısımları sertleştiğinde orta kısmıda hafif yumuşak kaldığında pişmiştir.



Brownie fırından çıkardıkdan sonra  pişmeye devam edicektir sakın hemen kesmeyin 10 dk soğuması için bekleyin.Dinlemesi gerekli...Beğenmeniz dileğiyle... Afiyet olsun::)






  • Share:

You Might Also Like

0 yorum