ANJELİK ERİKLİ CHEESECAKE

By Unknown - Eylül 21, 2018








Anjelik eriği çok seviyorum...vee anjelik eriklerin en güzel zamanıyken aldığım erikleri değerlendirmem gerekti kafaya taktım bir kere:) ama maalesef aldığım eriklerin içi kırmızı değil sarıydı aslında  tart yapmaya karar vermiştim fakat düşündüm tarifi yazdım veee ortaya bu enfes kek çıktı sonra dedim ki kendime iyi ki kek yaptın kübraaa!!!:) ben çok beğendimm...


Çok lezzetli nemli bir yapısı var evdekiler de beğenince  bloğa eklemek istedim...Kek gibi ama tam kek diyemeyiz içerisinde labneli bir krema var ,daha çok cheesecake kek gibi:) yumuşacık bulut gibi..



Meyveli kekleri çok seviyorum hafif ve lezzetli oluyorlar...sanırım blogda çikolatalı kek çok yok çoğunlukla meyveli kekler var:) biraz da çikolatalı keklere yoğunlaşmalıyım:) bu konuyu düşünücem:)


İçerisindeki kremalı kısım keke inanılmaz bir doku ve lezzet kazandırdı...bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor...lütfen bu noktayı unutmayalım ki kekimiz güzel kabarsın:)

Fotoğraf çekimlerim de  bana eşlik eden canım ablama da çok teşekkürler:):)









Malzemeler;

kek için;

200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım

3 yumurta(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı tereyağ(eritilmiş)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
220 gr un
5-6 anjelik erik

krema için;

200 gr labne peyniri(oda sıcaklığında)
100 ml süt kreması(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı şeker


İlk önce unu bir kabın içerisinde kabartma tozu ile 2-3 kere eledim kenara aldım.

Kalıbımı güzelce yağladım ve biraz un sepiştirdim kalıbın her yerine gelecek şekilde...kalıbı ters çevirdim birkaç kez kalıba vurdum fazla unlardan kurtulmak için...

Krema için bir kabın içerisine labne peyniri,krema,yumurta,şeker,limon kabuğu rendesi ve mısır nişastasını mikser ile 5 dk pürüzsüz olana kadar çırptım ve kenarda beklettim.

Bir kabın içerisine yumurta,şeker ve vanilyayı aldım 10-12 dk beyaz krema kıvamına gelene kadar mikserle çırptım.Daha sonra eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ ekledim spatula ile hafifçe alttan üste doğru karıştırdım.En unu ekledim ve spatula ile hafifçe alttan üste doğru karıştırdım.


Kalıba ilk önce kek harcından biraz döktüm ve spatula ile hafifçe düzelttim.Daha sonra krema harcından  biraz döktüm tekrar spatula ile düzelttim.Dilimlediğim anjelik erikleri yan yana dizdim ve üzerlerine esmer şeker serpiştirdim.Tekrar kalan kek harcını döktüm,diğer kalan krema harcını en üstüne döktüm spatula yardımıyla düzelttlim.Anjelik erikleri yanyana dizdim en son üzerlerine esmer şeker serpiştirdim.


180 dercede  alt-üst ayarda  40-45 dk pişirdim.Fırından fırına farklılık gösterebilir dikkatli olmakda fayda var:)








  • Share:

You Might Also Like

0 yorum