Gevrek bir hamur tabanı ve üzerine dilimlediğim kabak,domates,biber,peynir,kekik ve fesleğen...gönlümden de en son üzerine keten tohumu serpiştirdim:)misss misss!!
Hamuru hazırlayın, üzeri sizin hayal gücünüze kalmış...tatlısı,tuzlusu, her iki çeşitiyle de nefis galetteler yapabilirsiniz.
Bu domatesli galette tarifi benim ilk tuzlu galettem oluyor veee sanırım farklı malzemelerle yapmaya devam edicem...
Daha önce yaptığım galetteler çilekliydi ve nefisti hepsini ben yedim diyebilirim:) evdekilere galetteyi sevdirme çabalarım devam ediyor:)
Kabak,cherry,domates,peynir,kırmızı biber kullandım ben,isterseniz başka sebzelerde ekleyebilirsiniz.Evde çeçil peyniri vardı ben onu kullandım ama siz farklı sevdiğiniz peynirler kullanabilirsiniz.Eminim mozzarella, parmesan çok yakışır.
Güzel bir galette yapmak için birkaç önemli noktalara dikkat etmeniz gerekli.Tereyağ ve suyun çok soğuk olması gerekiyor.
![]() |
Malzemeler;
İç dolgu;
1-2 kabak
1-2 kırmızı biber
cherry domates
çeçil peynir kullandım( siz istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
keten tohumu(tercihen)
bir tutam kekik
bir tutam tuz
Galette hamuru;
115 gr tereyağ(küp küp doğranmış ve 15-20 dk buzlukta bekletilmiş)
175 gr un
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı sirke( buz gibi)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik( taze ya da kuru)
Kenar kısımları için;
1 yumurta sarısı,2 yemek kaşığı süt kreması ya da sıvıyağ
İlk önce hamuru yaptım,buzdolabında dinlenmesi için...
Rondoya un,tuz,karabiber,şeker ve kekiği aldım karıştırdım.Daha sonra küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ekledim, 5 er saniye kısa aralıklarla birkaç kez karıştırdım.
Hamur minik parçalar haline geldiğinde soğuk su ve sirke karışımından 3 yemek kaşık ekledim tekrar rondoyu 5 er saniye çalıştırdım.Hamurdan bir parça alıp elinizle sıkın hamur dağılmıyorsa olmuş demektir ama eğer tam tersi bir durum varsa kalan bir kaşığıda ekleyebilirsiniz.
Hamuru yoğurmadan bir araya getirdim ve streçe sarıp dolaba dinlenmesi için bıraktım.
Sebzeleri daire şeklinde ince ince dilimledim.
fırını 180 dereceye ayarladım
Galette hamuru dolaptan aldım ve yağlı kağıt üzerinde yarım cm kalınlığında yuvarlak olacak şekilde açtım eğer hamuru açmakta zorlanırsanız çok az un kullanabilirsiniz.. Hamuru kesinlikle yağlı kağıt üzerinde açmalısınız hamura şekil verdikten sonra yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine kolaylıkla alabilirsiniz.
Bir kasede yumurta sarısı,süt kreması ya da sıvıyağı karıştırıp galettenin kenar kısımlarına sürdüm.
180 derecede yaklaşık 30-40 dk güzelce kızarana kadar pişirdim.
0 yorum