CENNET HURMALI PUDİNG

By Unknown - Aralık 04, 2018








Cennet hurması mevsimin en güzel meyvelerinden biri...Aslında çok bilinen ve tüketilen bir meyve değil bence, benimde tercih ettiğim bir meyve değildi ama ön yargılı davrandığımı farkettim...


Sonbahar-kış mevsiminde tezgahları inanılmaz renkler kaplar, en güzel renk tonu ise cennet hurması:) Faydaları ve  tadı her şeyi ayrı bir şahane...


Evde birkaç tane cennet hurması vardı...ne yapsam diye düşünürken aklıma güzel bir puding ile birleştirmek geldi...kısa sürede  tarifi oluşturdum..Sonuç beklentimin üzerindeydi...Eğer sizde cennet hurmasına mesafeli yaklışıyorsanız bu tatlıyla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz:)

Üzerine nar serpiştirdim, çok yakıştı...

Hafif, lezzetli ve farklı...









Malzemeler;

200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım

1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
100 gr lane peyniri
1 paket vaniya 

Cennet hurmalı sos;

3 tane cennet hurması
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su

Öncelikle puding yaparak başlıyoruz...


Bir tencerenin içerisine labne peyniri ve vanilya hariç bütün malzemeleri aldım, çıpıcıyla güzelce karıştırdım daha sonra ocakta çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirmeye devam ettim...göz göz olup kıvam aldığında ocaktan aldım...İçerisine vanilya ve labne peyniri ekledim güzelce karıştırdım...

Daha sonra cennet hurmasının kabuklarını soydum ve blender da püre yaptım...bir sos tenceresine aldım içerisine su,şeker ve nişasta ekledim karıştırdım...Kıvam alıncaya kadar pişirdim...

Pudingi kuplara paylaştırdım ve üzerine cennet hurmalı sostan 2-3 kaşık ekledim...Dilerseniz kat kat olacak şekilde de yapabilirsiniz...Soğuk olarak servis yapabilirsiniz...

İşte bu kadarcık :)









  • Share:

You Might Also Like

0 yorum