Günlerden cuma...
Bu kadar kolay olup da bu kadar lezzetli bir tatlı olabilir mi? :) evetttttttttt olur armut tatlısı...
''Elma dersem çık armut dersem çıkma!'' Saklambaç oyununda bile armuta negatif bir düşünce yüklemişiz:) Armut geri planda kalmış,dışlanmış zavallı armut !! :)
Aslında çok güzel bir meyve...en kolayından, en pratiğinden, bir o kadar da lezzetlisinden bir tarif...
Çok uzun bir zamandır aklımdaydı ve en sonunda denedim ve çok mutluyum...:) üst üste 2 gün armut tatlısı pişirdim.Armutun zamanı mı bilmiyorum denemek için sabırsızlandım sanırım.Siz tarifi not alın bence güzel armut bulursanız kaçırmayın bu lezzeti...tarçında gönlümden çok yakışıyor...
Üzerine kesinlikle kaymak , ceviz,fındık ve vanilyalı dondurma istediğinizi seçin özgürsünüz...offf çokkkk güzel oldu...:) son vuruş olarakta kalan şerbetinden eklemeyi unutmayın ve afiyetle yiyin...
malzemeler;
6 adet orta boy armut
1 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için;
kaymak, fındık, ceviz,( kaymak yerine çırpılmış süt kreması da kullanabilirsiniz)
Öncelikle yıkadığım armutların kabuklarını soydum.Daha sonra armutları birbirlerine değicek şekilde tencereye dizdim.Yani yan olacak dik bir şekilde değil.Üzerine su ve şekeri ekledim.Armutları arada ters çevirdim eşit bir şekilde 2 tarafınında pişmesi için bunu yapmalısınız. Tarçınıda hemen eklemedim sona doğru ekledim.İsterseniz çubuk tarçında kullanabilirsiniz ama aroması armutlara geçtikden sonra alın, içerisinde çok bekletirseniz acı bir tat oluşabileceğini düşünüyorum.Pişme süresi veremiyorum maalesef farklılıklar olabilir.Armutlar iyice yumuşayıp tencerenin içine eklediğimiz su azalmış jöle kıvamına gelmişse tamamdır.Servis etmeden kaymak kesinlikle ekleyin çünkü çok yakışıyor.Afiyet olsun bu kadarcık:) basit ama lezzetli...
0 yorum