SİMİTÇİİİİİİ TAZE TAZE SİMİTLERRR(efsane simit)

By Unknown - Mart 10, 2018







Simitçiiiii taze tazee simitlerimm varr:))


Simitt en sevdiklerimden:) çocukluğumda  hatırladığım kadarıyla  özellikle ramazan aylarında iftardan sonra kolunda simit sepetiyle mahalle mahalle dolaşan simit satanlar vardı.Ben de pencereden bakardım hiç unutmam.Yapması çok zevkli bence:) evde susam ve pekmez de varsa hiç düşünmeyin hemen yapmaya başlayın hadiii:)kavrulmuş susam olunca simit daha da lezzetli oluyor mis misss...







Gün ışığı gitmeden yaparken de fotoğraflarını çekmek  ve sizlerle paylaşmak istedim.beni çok uğraştırdı ama sonuç efsaneee:) herşey bir anda gelişti yoğurdum,mayalandırdım,ve şekil verdim yaparken çok eğlendim.:) bence sizin simitlerinizde muhteşem olucak:)


sıcak sıcak fırından ilk çıktığında o kokusunu anlatamam kısaca mutluluk sebebi yani:)simitler peynir ve nutella eşliğinde afiyetle hoopp mideye:D çayı unuttum özür :) miss kokulu bir çayda bize eşlik etti tabiki olmazsa olmaz çayla simit kardeşler:)


benim simitler bayağ bereketli oldular.Hamuru çok güzel bir şekilde yoğurun pürüzsüz bir şekilde olmalı.Mayalandırdıktan sonra pek bir şey kalmıyor.Şekil verip pekmez ve susama bulayıp hoop fırına...







Malzemeler

200ml lik su bardağı ölçüsü kullandım siz hangi bardağı kullanmak isterseniz onu kullanabilirsiniz.

Hamuru için;

1 su bardağı ılık su 
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 paket instant kuru maya 
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağ
4,5-5 su bardağı un lütfen unu dikkatli ekleyin 

Üzeri için;
1 su bardağı susam 
4 yemek kaşığı pekmez
1,5 su bardağı su





Öncelikle susamları kavurmakla başladım.Susamları tavaya aldım ve sürekli karıştırarak kavurdum ve bir kaseye aldım ama dikkatli olmanız gerekiyor bu noktada çünkü susamlar hemen yanabiliyor kısık ateşde kavurmak gerekli.Daha sonra derin bir kabın içerisine ılık su,ılık süt ve şekeri ekleyerek karıştırdım ve mayayı da ekleyerek mayanın erimesini sağladım.Son olarak tuz,yumurta ve sıvıyağı ekledim azar azar un ekleyerek yoğurmaya başladım.Hamurun kıvamı yumuşak olacak kesinlikle unu birden eklemeyin hamur sert olmamalı.Ben hamuru masanın üzerine alarak yoğuruyorum size de öneririm.Hamuru pürüzsüz bir kıvama getirdim ve üzerini örterek ılık bir yerde 45 dk mayalandırdım.

2 ayrı tabak aldım ve bir tabağa pekmez ve suyu diğer tabağa da susamı aldım.


Mayalanan hamuru 15 eşit bezeye ayırdım.Daha sonra her bir bezeyi uzun ince rulo yapıp ikiye katladım ve kıvırarak uçlarını birleştirdim.Uçlarını çok güzel bir şekilde birleştirin kopmasın.Önce pekmeze batırdım daha sonra kavrulmuş susama buladım.Aralıklı olacak şekilde tepsiye dizdim ve 15 dk tepside tekrar mayalandırdım.


Önceden ısıttığım 180 derecede,yaklaşık 20 dk pişirdim yani fırından fırına farklılık olabilir. Üzerleri  kızardığında olmuş demektir.









  • Share:

You Might Also Like

0 yorum