Haşhaşlı Örgü Çörek

By Unknown - Ekim 24, 2017








Uzun bir aradan sonra yine geldim...Buralardayım aslında fazla uzaklaşmış değilim:)Sizden naber nasıl keyifler?Tarif yayınlamadığım zamanlarda kaybolmuyorum aslında sürekli araştırıyorum.Sürekli tarif peşindeyim:)Keşfediyorum,deniyorum tam olarak denemek istediğim şeyler üzerine kafa yoruyorum.Denediğim ve ailem tarafından tam not aldığım tarifleri paylaşmaya gayret ediyorum ee tabiki bu da biraz zaman alıyor.Herşey halkımız için:))Yine çok güzel bir tarif.İnsan hamura dokunmalı,hissetmeli,elinin lezzeti hamura geçmeli...Birde çörekler pişince o eve yayılan inanılmaz kokular varya beni benden alıyor:)Sıcak sıcak dayanamadan yediğim zaman benden mutlusu yok:)Kaç tane yediğinizin bir önemi var mı boşverin gitsin canım:)Sonra tabi acı gerçekle karşılaşmakta var dimiii unutmuşum:D İnşallah denersiniz ve beğenirsiniz diyorum ve tarife geçiyorum...










Malzemeler;

2 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 yumurta
Aldığı kadar un

üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ

İç malzemesi;
1,5 su bardağı Haşhaş ezmesi
yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ


Öncelikle sütün ılık olması gerekiyor.Maya,şeker ve sütü karıştırdım. Sıvıyağı ve diğer malzemeleri ekledim ve tekrar karıştırdım.Kontrollü bir şekilde unu ekledim ve yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde ettim.1 saat kadar üzerini kapatarak mayalanması için bekledim.

Mayalanan hamuru tezgaha aldım ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırdım ve yuvarladım.Her bir bezeyi hafif unlayarak açıp uzunlamasına olacak şekilde haşhaş ezmesini sürüp dikey rulo olacak şekilde sarıp ortadan 2ye kesip ördüm ve 2 ucunu birleştirdim.Siz isterseniz direk rulo yapıp bir kaç kere burup 2 ucunu birleştirebilirsiniz.Ben bu şekli sevdiğim için öyle yaptım.Nasıl kolayınıza geliyorsa doğaçlama takılın:)Daha sonra yağlı kağıt serdiğim tepsiye aralıklı olarak dizdim çok sık dizmeyin baya kabarıyor.15-20 dk tepside mayalandırın kesinlikle unutmayın.Yumurta sarısı ve sıvıyağı bir kasede karıştırdım ve çöreklerin üzerine sürdüm.180 derecede kızarana kadar pişirdim.


NOT:Bu çörek tarifi birazcık gevrek oluyor çünkü içinde yumurta var.Yumurta hamurların gevrek olmasında etkili. Yaptıkdan sonra poşete koyuyorum ben böylece yumuşuyor.Sadece paylaşmak istedim o kadar da önemli bir ayrıntı değil. Enfess bir tarif Afiyet olsun:))









  • Share:

You Might Also Like

0 yorum