Pankek sevenler burda mıııııı!!!:)) evde böyle minik yeğenler olunca en çok yaptığımız şey pankek oluyor:D onlar böyle tatlı tatlı yapalım mı yapalım mı diye ısrar edince bana da yapmak düşüyor:) canınız tatlı birşeyler mi istedi hemen yapın derim!
Pankek ile krep arasında ki fark ne diye merak ederseniz,pankek krepe göre daha kalın ve küçük oluyor.Bence pankek ile yapılacak tarifler çok bende minik pastalar yapmak istedim zaten tek başına bile çok güzel ama kremalı yapınca tadı daha da muhteşem oldu!!!
Malzemeler
Pankek için;
2 adet yumurta
2 veya 3 yemek kaşığı şeker (ben çok tatlı sevmiyorum o yüzden 2 kaşık yeterli:)
1 su bardağı süt
10 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına aldım ve çırptım.Süt,sıvıyağı,vanilin ekleyerek çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırdım.En son kabartma tozu ve unu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde ettim.
Pankekin dokusu;kek hamurundan daha akışkan, krep hamurundan daha koyu bir kıvam olmalı...
Ben minik yaptım siz hangi boyutlarda isterseniz yapabilirsiniz.Sıcak tavaya 1 yemek kaşığı kadar ekleyin ve pişidim.
Pastacı kreması;
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
yarım paket krem şanti(toz olarak ekleyin)
Vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirdim. Kremanın altını kapatıp biraz soğuduktan sonra vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip karıştırdım.Şekil olarak
2 pankek arası krema olucak.
Üzeri için;
1 paket sütlü
1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip pankeklerin üzerlerine desenler yaptım ama siz isterseniz pankekleri çikolataya batırabilirsiniz.Bu kadarcık :) Afiyet olsun






0 yorum