Konumuz tarçın ve elma...
Bu iki lezzet bir araya gelince inanılmaz birşey oluyor:)
Tarçın kokularının yayıldığı mutfaklar da bilin ki kurabiye ya da kek pişiyordur...vee o evde mutluluk kaçınılmazdır...
Hamurunda limon kabuğu rendesi var...Elmalı iç harcın içerisine kuş üzümü ekledim...bence elmalı kurabiyenin bu kadar güzel olmasında ennn enn etkili olan tarçın...tarçın başrolde olmasa elmalı kurabiyeyi bu kadar sevemezdik:) iyi ki varsın tarçınnnnnn ::D
Tarçın,ceviz,kuru üzüm ve limon kabuğu...bütün bu tatlar birleşince efsane ve çok lezzetli oluyor...
Yıllar önce ablam elmalı kurabiye çok yapardı... sadece elmalı değil birçok çeşit kurabiye...emaye tencerelerimiz dolusu kurabiyeler...küçükken çatlayana kadar yerdik:)ne güzel günlerdi...bereket,mutluluk,sıcaklık...sanki bu kavramlar hayatımızdan yavaş yavaş uzaklaşıyor vee biz engel olamıyoruz...
Bir kurabiyeden daha fazlası işte...
Umarım deneyip beğenirsiniz:)
Bir elmalı kurabiyeden ısırın,bir de az şekerli çaydan yudumlayın...huzur bu olsa gerek!!
Malzemeler;
200 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3,3-5 su bardağı un
iç harcı için;
4 elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı parçalanmış ceviz
1-2 damla su
Öncelikle iç harcı hazırladım...Elmaların kabuklarını soydum ve rendeledim.Bütün malzemeleri tavaya aldım ve karıştırdım...elmalar suyunu bırakıcak...kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirdim...ve kenara aldım.
Hamur için bir kabın içerisine bütün malzemeleri aldım ve karıştırdım...Kontrollü bir şekilde un ve kabartma tozunu eleyerek ekledim...Un miktarında farklılık olabilir...yeterli gelmezse miktarı artırıp azaltabilirsiniz...Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalı.
Ben kurabiyeleri minik yapmayı tercih ettim...
Hamuru 5 parçaya ayırdım ve yuvarladım...
Fırını 175 derecede alt-üst ayarda ayarladım
Tezgahı hafifçe unladım...Merdaneyi de hafifçe unladım....Hamuru merdane yardımıyla tatlı tabaklarından biraz daha büyük olacak şekilde açtım...Hamuru ilk önce 4 e kestim ve daha sonra 8 e kesip üçgen şeritler elde ettim...8 adet üçgeni tekrar keserek bir hamurdan 12 tane üçgen elde ettim böylece daha minik kurabiyeler yaptım...
Elmalı harçtan paylaştırıp rulo yapıp sardım...
Yağlı kağıt serili tepsiye ruloların bittiği kısmı altta kalacak şekilde dizdim...
Haydii fırınaaa...
Yaklaşık 10-15 dk pişirdim...kurabiyelerin üstleri beyaz kalmalı,kurabiyenin taban kısımları kızardıysa pişmiş demektir...
Piştikten sonra soğusun...
Üzerineee pudra şekeri veee mükemmell kurabiyeler hazırrr:) afiyet olsun
0 yorum